A téma értékelése:
  • 0 szavazat - átlag 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ADA P1 Meter szenzorok hozzáadása az Energia panelhez Home Assistantban
Photo 
Sziasztok

A HA-ban nem tudom , hogy fix-e az energia részben a szenzorok neve, de nálam sensor.sszes_exportlt_energi_ada_p1_meter, sensor.sszes_importlt_energi_ada_p1_meter.
De ezekkel elvileg működik, most várom, hogy elkezdje betölteni az adatokat.

(2025-03-07, 08:37 AM)Kornel Írta: Sziasztok!

Kedves Tamás, e-mailben már kérdezgettem, de hátha itt hasznosabb másoknak is.

Pár észrevétel:

- Az ADA P1 wifije jóval gyengébb, mint a konkurenciájé - ezt hosszabb távon érdemes lehet kezelni, ha tudjátok (az autó méterekkel odébb áll, és simán veszi azt a wifit, amit ez a mérő nem - tesztként pár méterrel odébb téve az AP-t most jó, de erre kell majd egy megoldást találnom)
- EON területen, Sanxing 3 fázisú órával a konkurenciával ellentétben tényleg látja a 3 fázist, szépen (konkrétan ezért rendeltem a terméket, és itt be is váltja a hozzáfűzött reményeket.
- én hiányolom, hogy semennyi rögzített adatot sem ment maga az eszköz - kényelmes lenne, ha egy rövid hálózati hiba esetén lenne egy akár 1-2 órás puffer, amit utána feltölt - de ez inkább fejlesztési ötlet.
- Szerintem praktikus lenne egy részletesebb leírást a HA integrációról. Már eljutottam oda, hogy az importot és az exportot behúzza, de a rendes dashboardot, amit itt a képen mutattok, nem tudom előhúzni. Fent van a HACS, fent van az ADA P1 mérő mint integráció. Tény, hogy most kezdtem a HA használatot, de nekem pont az lenne a lényeg, hogy a fázisonkénti fogyasztásról legyen visszamenőleges adatom.

Köszi előre is, és tök jó a fejlesztés Smile

Szia!

A Dashboard-ban is tudod használni.
az entitások között keress olyanokat aminek a neve úgy kezdődik, hogy sensor.ada12.... és zekt be tudod tenni akár statisztikába is.

Csatolt fájl(ok) Előnézet(ek)

Válaszol

Üzenetek ebben a témában
RE: ADA P1 Meter szenzorok hozzáadása az Energia panelhez Home Assistantban - szerző barkmoon01 - 2025-03-07, 10:20 AM

Fórumra ugrás:

Jelenlevő felhasználók ebben a témában: 1 Vendég